هرآنچه باید در مورد اصول اولیه طراحی تالار بدانید!

درباره ما

افتخارات

پروژه ها

دانشنامه

تماس

پیشنهاد هایی برای شما

جهت مشاهده پروژه های اجرا شده، روی تصاویر کلیک کنید.

نیاز به مشاوره دارید...

زمان مورد نیاز برای مطالعه:

8 دقیقه

تاریخ انتشار:

1400-10-13

دسته بندی:

تجاری, دانشنامه معماری

[kkstarratings]

زمان مورد نیاز مطالعه:

8 دقیقه

دسته بندی:

تجاری, دانشنامه معماری

به این مقاله امتیاز دهید

[kkstarratings]

هرآنچه باید در مورد اصول اولیه طراحی تالار بدانید!

با خلاقیت و طراحی دکوراسیون حرفه‌ای محیط تالار خود را شیک کنید

فهرست مطالب

تالارها معمولاً عضو جدانشدنی از شهرهای بزرگ و پررفت و آمد هستند. زمانی که اسم تالار را می‌شنویم در درجه اول فضای بزرگ و نورانی طبق آنچه که قبلاً دیده‌ایم در نظرمان می‌آید. با این حال برای طراحی همچین فضای بزرگ قاعدتاً باید اصول و قواعد اولیه این مجموعه را بدانیم.

به این منظور در این مطلب نکاتی ذکر شده که می‌تواند برای افراد علاقه‌مند به این موضوع مفید باشد. برای طراحی هر فضای معماری به پیش زمینه‌های زیادی نیاز داریم، یکی از این پیش زمینه‌ها آشنایی با موضوع مد نظر است. پس اگر طراحی تالار را انتخاب کرده‌اید با خواندن این مطلب قادر خواهید بود تصویر کلی از آن در ذهن خود ایجاد کنید.

 

تالار، فضایی چند منظوره

اکثر تالارها فضاهایی چند منظوره هستند، به این دلیل که از این فضا در موارد مختلفی مانند مجلس‌های جشن، تولد، عروسی، کنفرانس و دیگر موارد می‌توان استفاده کرد.

به همین دلیل نیاز است فضایی خلاقانه و در عین حال کاربردی طراحی کنید که پاسخگوی جمعیت زیاد استفاده کننده از آن باشد. تالارها  در ابعاد مختلف طراحی می‌شوند و این موضوع بستگی به زیربنا تایید شده دارد. در تالارهای بزرگ به‌دلیل ابعاد بیشتر ممکن است فضاهای بیشتری را مشاهده کنید و بتوانید از آنها استفاده کنید. در عین حال تالارهای کوچکتر فقط فضاهای اصلی و مورد نیاز این مجموعه را ارائه می‌دهد.

 

نورپردازی‌ کمرنگ اما مؤثر را در طراحی تالار خود در نظر بگیرید

call2

نیاز به مشاوره دارید؟

جهت دریافت مشاوره با ما در تماس باشید…

تالارها به‌دلیل برگزاری انواع مجالس، گردهمایی‌های بزرگ و ایجاد سر و صداهای زیاد باید طوری طراحی شوند که بتوانند تا حد زیادی صداها را مهار کرده که در سالن اصلی و همسایگی ناخوشایند نباشد. به این منظور باید در طراحی داخلی به این موضوع دقت کرده و از مصالح یا تکنولوژی‌های جدید که قابلیت جذب صدا را دارند استفاده کنید.

 

فضاهای اصلی در طراحی تالار کدامند؟

طراحی تالار به موارد بسیاری بستگی دارد؛ از جمله ابعاد و کاربری‌هایی که قرار است آن تالار داشته باشد. همچنین مهمترین عامل در طراحی فضای خارجی و نمای ساختمان عوامل محیطی و موقعیت مکانی آن است.

 

ورودی و رختکن

در یک فضای بزرگ مانند تالار که افراد زیادی در آن رفت و آمد دارند و و به برگزاری مراسم‌ها می‌پردازند باید جایی در نظر گرفت که بتوانند وسائل شخصی خود را به راحتی در آن قرار دهند. جایگیری این فضا باید به‌گونه‌ای باشد که از دید مستقیم به سالن اصلی جلوگیری کند. پس در طراحی خود دقت کنید ترجیحاً این فضا را نزدیک به ورودی در نظر بگیرید، اما به‌ طوری که اصل محرمیت را حفظ کند.

 

سالن اصلی

به طور کلی در طراحی تالار ارتفاع کف تا سقف را بلند در نظر می‌گیرند، مگر آنکه تالار در یک فضای مشخص داخل هتل یا ساختمان‌های دیگر قرار گرفته باشد که در این صورت باید طبق ارتفاع تمام شده همان طبقه طراحی داخلی تالار را شروع کرد. با این‌حال هرچه ارتفاع بلندتر باشد محیطی زیباتر، باشکوه‌تر و البته کاربردی‌تر خواهید داشت. همانطور که در عکس زیر مشاهده می‌کنید برای سالن اصلی ارتفاع زیاد در نظر گرفته شده که می‌تواند جلوه اصلی خود را نمایش دهد.

در این قسمت تجمعات و پذیرایی روی میز و صندلی‌های مخصوص انجام می‌گیرد که جزئیات آن به دقت برای هر مراسمی انتخاب شده‌اند و افراد می‌توانند از فضا و هم‌صحبتی با یکدیگر لذت ببرند. پس یکی از نکات اصلی در طراحی داخلی تالار، زیبا و کاربردی ساختن هر چه بیشتر سالن اصلی است.

 

با خلاقیت و طراحی دکوراسیون حرفه‌ای محیط تالار خود را شیک کنید

 

سن و استیج

در نظر گرفتن فضای واحد و شاخص در سالن می‌تواند یک مزیت محسوب شود. شما این کار را با طراحی پلان انجام می‌دهید و جای مخصوص آن را در نظر می‌گیرید. این فضا می‌تواند برای جای‌گیری عروس و داماد یا شخص برگزارکننده مراسم یک المان خوب در تالار باشد. برای شاخص کردن این فضا می‌توانید یا تغییر دکوراسیون یا ایجاد ارتفاع در سطح، هر چند کم استفاده کنید.

 

اتاق‌ها

در طراحی فضای داخلی تالار اتاق‌های زیاد و چند منظوره برای انجام فعالیت‌ها در نظر می‌گیرند. برای مثال در صورتی که از تالار برای برگزاری جشن‌های عروسی استفاده کنید، باید کاربری آن را به نسبت همان مجلس تغییر دهید. در بعضی تالار ها از ابتدا سالن اصلی را به دو قسمت تقسیم می‌کنند، این کار برای حفظ محرمیت و جدا کردن بخش زنان و مردان بوده است. با این حال در طراحی باید به نظر کارفرمای خود دقت کنید؛ شاید نیازی به انجام این کار نداشته باشید.

 

فضاهای خدماتی (کارکنان)

قاعدتاً یک فضای بزرگ خدماتی و همگانی که جمعیت زیادی در آن رفت و آمد دارند، باید نیروی انسانی زیادی هم داشته باشد. به این منظور برای راحتی افراد باید اتاق‌های استراحت کارکنان نیز در این تالارها در نظر گرفته شود.

 

فضاهای بهداشتی (آشپرخانه، سرویس)

آشپزخانه و رستوران یک تالار بخش مهم این مجموعه است، به این دلیل که افراد برای جمع شدن کنار یکدیگر و صرف غذا و خوراکی و صحبت کردن به این فضاها می‌روند. بنابراین غذا و خوراکی‌های آن مجموعه باید برای پذیرایی بسیار خوب و و درجه یک آماده شده باشد. از آنجا که آشپزخانه این مجموعه باید پاسخگوی انواع فعالیت‌ها از جمله درست کردن غذا، دسر و دیگر مخلفات مورد استفاده در مهمانی‌ها باشد، باید فضایی بزرگ برای این قسمت در نظر گرفته شود.

 

آشپزخانه‌ی تالار از مهم‌ترین عناصر در طراحی تالار است

 

فضاهای ارتباطی (پله، آسانسور)

فضاهای ارتباطی مانند پله و آسانسور برای این مجموعه باید طبق ضوابط طراحی شود در اماکن پررفت و آمد مانند تالار حداقل عرض پله را باید ۲ متر و حداکثر ۲.۵۰ متر در نظر گرفت ارتفاع هر پله نیز برابر با ۱۸ تا ۲۰ سانتی‌متر باشد.

از دیگر مواردی که باید در طراحی یک مجموعه مانند تالار دقت کنید آن است که در صورت وجود اختلاف ارتفاع در ورودی، حتماً باید رمپ با شیب مناسب برای افراد کم توان یا معلول نیز در نظر گرفته شود. برای محاسبه طول رمپ باید تعداد پله‌ها و ارتفاع ۰.۰ تا ورودی را بدانید سپس از فرمول طول رمپ استفاده کنید.

طراحی پله‌ها نیز باید باید طبق ضوابط انجام شود. بعد از در نظر گرفتن باکس پله و قرار گیری صحیح در پلان بهتر است درب ورودی برای آن در نظر بگیرید. وجود درب ورودی برای جلوگیری از پخش و انتشار آتش سوزی به فضا‌های دیگر لازم است. نکته مهم دیگر جهت بازشو درب است، به یاد داشته باشید درب باکس پله همیشه باید به سمت خارج باشد و دلیل آن هجوم افراد به سمت درب برای فرار هنگام آتش سوزی است که این مورد برای گریز راحت و سریع‌تر بسیار کمک‌کننده است.

 

انبارها

از آنجایی که تالارها فضایی چند منظوره هستند، باید تجهیزات لازم مجلس‌های مختلف جهت برگزاری را داشته باشند؛ به همین جهت نیازمند انبارهایی بزرگ هستند. برای طراحی انبارها در صورت امکان می‌توانید از فضای زیرزمین نیز استفاده کنید.

 

اهمیت طراحی داخلی در تالار

صرف نظر از نمای بیرونی، طراحی داخلی تالار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ زیرا اکثر عکسبرداری‌های مجالس و افراد داخل این مجموعه انجام می‌گیرد.

طراحی داخلی فضا باید چشم‌نواز و طبق نیازهای امروزی انسان طراحی شود. مطمئناً انتخاب متریال و رنگ‌های مورد استفاده در این مجموعه بسیار مهم بوده و می‌تواند نتیجه نهایی کار را تحت تأثیر قرار دهد.

همه ما می‌دانیم به‌کارگیری رنگ‌های روشن در بزرگ نشان دادن فضا نقش مهمی دارد. با این حال باید به سبک طراحی، نظر کارفرما و مصالحی که در موقعیت جغرافیایی منطقه خود در دسترس دارید نیز توجه کنید.

 

به چه اصولی در طراحی تالار باید توجه کرد؟

تالارها می‌توانند هم در داخل ساختمان‌هایی مانند هتل هم به‌عنوان ساختمانی مجزا و تنها با کاربری تالار وجود داشته باشند. در طراحی تالار به ‌عنوان ساختمان مجزا عوامل مختلفی نظیر طراحی محوطه، فضای سبز، پارکینگ، همچنین نمای بیرونی ساختمان هم حائز اهمیت است.

 

 

نورپردازی

نورپردازی در یک مجموعه بزرگ و پرجمعیت مانند تالار می‌تواند کاری بسیار چالش‌برانگیز باشد. به این موضوع دقت داشته باشید که در تالارها معمولاً از منبع نوری خارجی استفاده نمی‌شود. این امر به این معنی نیست که برای تالار خود نمی‌توانید پنجره یا بازشو در نظر بگیرید. بلکه مانند پنجره‌های گالری کارایی ندارند و معمولاً پوشانده می‌شود. بنابراین منبع نوری داخلی باید بسیار قوی باشد؛ به‌طوری که پاسخگو فضا باشد. تالار مجموعه‌ای بزرگ است و نورپردازی آن مانند نورپردازی یک اتاق خواب ساده نیست، به این منظور در طراحی پلان تالار باید نورهای مخفی زیادی در نظر گرفته شود. در آخر نور اصلی سالن نباید زننده باشد و چشم را اذیت کند. برعکس باید نور را طوری در کل سالن پخش کند که نقطه تاریکی باقی نماند و فضا به یک اندازه روشن شده باشد و در عین حال نوری خوب و طبیعی به فضا بدهد.

مصالح استفاده شده در کف تالارها معمولاً براق هستند و ناچارا رفلکس نور را خواهیم داشت. اگر این موضوع برای شما مهم است، باید تغییری در مصالح کف یا در نورپردازی ایجاد کنید.

 

فضاسازی

همانطور که قبلاً اشاره شد در تالارهای بزرگ ممکن است به غیر از فضاهای اصلی و مورد نیاز، فضاهای اضافی مانند پیست رقص، فضای تفریحی برای کودکان و… نیز در نظر گرفته شود. بنابراین، قبل از طراحی باید مشخص کنید که رویدادهای در نظر گرفته شده برای این تالار چیست. برای این کار باید با کارفرمای خود صحبت کنید.

 

دسترسی راحت با چیدمان

سبک چیدمان و طراحی دکوراسیون اتاق‌ها به‌خصوص سالن اصلی که فضای اجتماع شده است، باید به‌گونه‌ای باشند که دسترسی را برای افراد راحت کرده و از الگوهای مختلفی برای چیدمان میزها و صندلی‌ها استفاده کنید.

برای چیدمان اصلی میزها در سالن بزرگ می‌توان از سبک‌های مختلفی مانند سبک عروسی، سبک آمفی تئاتر، سبک کنفرانس (حالت مربع تو خالی)، سبک U شکل، T شکل و به سبک کلاس درس استفاده کرد. این چیدمان می‌تواند با تغییر رویدادها و متناسب با موقعیت و مناسبت‌های مختلف در برگزاری مجالس تغییر کند.

 

call2

نیاز به مشاوره دارید؟

جهت دریافت مشاوره با ما در تماس باشید…

ابعاد و اندازه تالار مسئله‌ای مهم در انتخاب این فضا

قبل از طراحی باید بدانید کارفرمای شما برای چه تعداد افراد می‌خواهد تالار خود را طراحی کند یا به بیانی دیگر ظرفیت مد نظر او چقدر است. این موضوع به عوامل مختلفی از جمله مساحت مفیدی که در طراحی دارید، فضاهای اصلی و فرعی مورد نیاز و نحوه چیدمان میز و صندلی‌ها بستگی دارد. بنابراین باید در طراحی، سرانه مورد استفاده هر فرد را بدانید. در این صورت این امکان را دارید که تعداد افرادی که می‌توانند از سالن استفاده کنند را محاسبه کنید.

 

سرانه مورد نیاز هر فرد

به طور میانگین هر فرد حدود ۰.۷ متر مربع فضا را اشغال می‌کند. اگر همین فضا را برای قرار گرفتن در میز و صندلی‌ها بخواهید در نظر بگیرید این عدد را باید به ۰.۹ تا ۱.۳۰ متر مربع افزایش دهید. این عدد را می‌توانید در تعداد مهمان‌ها ضرب کنید و اندازه‌ای تقریبی از فضای اشغال شده توسط افراد خواهید داشت.

 

طراحی محوطه تالار نیز مانند طراحی داخلی مهم است!

طراحی محوطه خارجی نیز به‌اندازه طراحی داخلی در ساختمان تالار مهم و قابل توجه است. اگر در طراحی تالار خود از ساختمان مجزا استفاده می‌کنید حتماً به فضا سازی، ایجاد دسترسی راحت افراد به ساختمان اصلی، همچنین پارکینگ توجه کنید. یکی از عوامل مهم در ساختمان وجود فضای سبز چشم‌نواز در اطراف آن است. در طراحی تالار حتماً باید وجود پارکینگ با ظرفیت بالا را در نظر گرفت. کمبود پارکینگ همیشه یک دغدغه برای افراد بوده است. اگر شما این فضا را در محوطه خود ایجاد کنید، دسترسی افراد راحت‌تر بوده و حس بهتری در آنها ایجاد می‌کند.

 

ایجاد فضای سبز و محوطه را در طراحی تالار خود فراموش نکنید

 

سخن آخر

طراحی تالار می‌تواند موضوعی پیچیده باشد، اگر به نکات و اصول آن تسلط نداشته باشید. در این مطلب سعی کردیم به هرآنچه نیاز دارید در وهله اول از طراحی یک تالار بدانید اشاره کنیم. با خواندن این متن شما متوجه شدید فضاهای اصلی و پرکاربرد در یک تالار چه قسمت هایی ممکن است باشد. در ادامه برای طراحی اصولی و دقیق بعد از به‌دست آوردن ابعاد محل و مساحت زیربنای خود شروع به اتود اولیه و جایگذاری فضاهای گفته شده کنید.

سوالات متداول

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *