آشنایی با طراحی مطب

درباره ما

افتخارات

پروژه ها

دانشنامه

تماس

پیشنهاد هایی برای شما

جهت مشاهده پروژه های اجرا شده، روی تصاویر کلیک کنید.

نیاز به مشاوره دارید...

زمان مورد نیاز برای مطالعه:

8 دقیقه

تاریخ انتشار:

1400-10-15

دسته بندی:

تجاری, دانشنامه معماری

[kkstarratings]

زمان مورد نیاز مطالعه:

8 دقیقه

دسته بندی:

تجاری, دانشنامه معماری

به این مقاله امتیاز دهید

[kkstarratings]

آشنایی با طراحی مطب

کف‌پوش‌ها در طراحی مطب

فهرست مطالب

به طور کلی، طراحی و دکوراسیون تاثیر بسیار زیادی در هر مکانی دارد. امروز قصد معرفی شیوه طراحی مطب را داریم. مطب مکانی است که بیماران زیادی در طول روز به آن مراجعه می‌کنند و ممکن است حتی چندین بار هم مجبور به رفت و آمد در آن شوند.

بنابراین در نظر گرفتن فضایی مناسب برای مطب اهمیت زیادی دارد. اما شما قبل از هرگونه اقدامی، باید با اصول طراحی چنین مکان‌هایی آشنا باشید و بتوانید خواسته خود را هم شناسایی کنید.

در ادامه این مطلب شما را با اصول مهم و تاثیرگذار این طراحی آشنا می‌کنیم و به شما دید مناسبی ارائه خواهیم کرد.

 

نکات مهم در طراحی مطب

call2

نیاز به مشاوره دارید؟

جهت دریافت مشاوره با ما در تماس باشید…

طراحی مطب و نکات مهم آن

جدای از بحث پزشکی و سلامتی که اولویت اول هر فردی است، طراحی مطب نیز می‌تواند نقش بسیار مهمی در جذب مشتریان داشته باشد.

به طبع هرچه مطب شما فضایی راحت‌تر و آرامش‌بختش‌تری را القا کند، بیمار تمایل بیشتری دارد که جلسات بعدی نیز به مطب شما مراجعه کند و برعکس، اگر برای اولین بار بیمار با طراحی نامناسب مطب شما روبه‌رو شود، ممکن است بخواهد هرچه زودتر مطب را ترک کند یا دیگر به آن‌جا نیاید.

عوامل زیادی در طراحی هرچه بهتر مطب شما نقش دارند؛ از زیبایی و تزئین مناسب گرفته تا اختصاص دادن فضای مناسب جهت کاربردهای مختلف.

شاید به نظر جزئیات در چنین مکان‌هایی چندان مهم نباشند؛ اما کاملا برعکس است و شما با استفاده از کوچک‌ترین جزئیات باید بیماران و حتی همراهان آن‌ها را راضی نگه دارید.

در ادامه به معرفی موثرترین نکات طراحی در مطب‌ها پرداخته خواهد شد. با بررسی دقیق آن‌ها، با توجه به مکان خود و همچنین نوع حرفه خود می‌توانید به خوبی از آن‌ها الهام بگیرید و مطبی مناسب و پررفت و آمد داشته باشید که سود بالایی را هم برای شما به همراه داشته باشد.

 

اتاق‌های انتظار

هر بیمار و همراه او به طور میانگین ۲۰ دقیقه را در انتظار خواهند بود که معمولا این زمان بدون هیچ هدفی تلف می‌شود.

 

با طراحی اتاق انتظار مطب خود، می‌توانید تجربه‌ای خوب را به بیماران و همراهان آن‌ها هدیه دهید. با استفاده از صندلی‌های راحت و همچنین با فاصله مناسب که سلامت بیمار را تضمین می‌کند، می‌توانید فضای مناسبی را ایجاد کنید. همچنین باید به راحتی رفت و آمد و بزرگی این مکان هم توجه ویژه‌ای کنید و فضا را با صندلی‌ها پر نکنید که به سختی رفت و آمد صورت بگیرد.

این فضا باید نور مناسب و میز راحت هم برای قرار دادن برخی لوازم بیماران را داشته باشد. همچنین سعی کنید از پریزهای برق به مقدار کافی استفاده کنید؛ زیرا طی مدتی که بیمار و همراه او در انتظار هستند، ممکن است بخواهند لوازم مختلف خود را شارژ کرده و از آن استفاده کنند.

درجه حرارت را به طور متعادل و متناسب با دمای بیرون تنظیم کنید و می‌توانید از موسیقی آرام هم در این مکان استفاده کنید.

 

ورودی مطب را جدی بگیرید

ورودی مطب شما می‌تواند تاثیر به‌سزایی بر ذهن مراجعه‌کننده داشته باشد. در طراحی مطب معمولا این قسمت چندان جدی گرفته نمی‌شود؛ اما اگر ورودی مطب شما فضایی مناسب را نداشته باشد، نمی‌توانید انتظار جذب مراجعه‌کنندگان را داشته باشید.

از دربی بزرگ برای ورود راحت بیماران استفاده کنید. اگر مطب شما مخصوص افراد کم‌توان است؛ در کنار پله‌ها باید از سطح شیب‌دار هم استفاده کرد که راحتی بیمار را تضمین کنید.

همچنین فضای بیرونی مطب شما هم باید جنبه زیبایی مناسبی داشته باشد که افراد، شما را برای اولین مراجعه خود انتخاب کنند.

 

چه نکاتی در طراحی مطب مهم است؟

 

تجهیزات را به شکل بهینه قرار دهید

اگر فضایی مناسب در اختیار دارید، از قرار دادن تجهیزات مهم و فراوان در مطب خود، اجتناب نکنید. داشتن تجهیزات مناسب مطب شما تبدیل به مطبی مدرن و مجهز خواهد کرد که بیماران می‌توانند با استناد به همین موضوع، به شما اطمینان کنند.

نکته مهمی که در قرار دادن تجهیزات وجود دارد این است که باید به گونه‌ای آن‌ها را قرار دهید که جلوی رفت و آمد شما را نگیرند و تمام فضای مطب شما توسط آن‌ها اشغال نشود. در غیر این صورت علاوه بر بیمار، برای خود شما هم مشکلاتی به وجود خواهد آمد؛ زیرا شما نسبت به بیمارانتان وقت بیشتری در مطب می‌گذرانید.

تجهیزات دارای سیم را به گونه‌ای قرار ندهید که سیم آن‌ها ظاهری نامناسب را به مطب شما دهند و زیر پای مراجعه‌کنندگان قرار گیرند.

همچنین شما باید مکانی را در نظر بگیرید که اگر از تجهیزات خود استفاده نکردید، آن‌ها را در آن مکان قرار دهید که هم فضای شما بازتر شود و هم تجهیزات از خطرات احتمالی در امان بمانند.

 

نحوه نورپردازی

نورپردازی در طراحی مطب اهمیت بسیار زیادی دارد. نورپردازی در مطب از این جهت دارای اهمیت می‌شود که باید دو جنبه را برطرف کند؛ هم باید متناسب با نوع مطب به کار گرفته شود و هم از نظر دیداری و زیبایی مناسب باشد.

برای اتاق‌ها و فضاهای معاینه و درمان، باید نور کافی و زیادی در نظر گرفته شود و عدم وجود نور کافی مشکل‌زا خواهد بود. در صورت نیاز می‌توانید از چراغ‌های متمرکزشونده هم استفاده کنید که از فاصله‌‌ای نزدیک بتوانید منطقه مورد نظر را به خوبی مشاهده کنید.

در قسمت اتاق انتظار و پذیرش، می‌توانید از شدت نور بکاهید؛ زیرا بالا بودن میزان نور در تمام نقاط مطب، می‌تواند چشم را آزار دهد. در این مکان‌ها از نور ملایم استفاده کنید که از نظر آرامش هم بتواند نقش خوبی را ایفا کند.

اگر مطب شما نورگیر است، می‌توانید دکوراسیون خود را به گونه‌ای قرار دهید که در طول روز از تمام ظرفیت نور خورشید استفاده کنید.

 

ویژگی‌های طراحی مطب

 

به رنگ‌ها توجه ویژه‌ای کنید

این موضوع ثابت شده است که اگر از رنگ‌ها به خوبی و به طور علمی استفاده شود، تاثیر زیادی بر روحیه و ذهنیت فرد می‌گذارند. این امر در طراحی مطب نیز بسیار با اهمیت است. برای مطب خود می‌توانید از رنگ‌های روشن و یکنواخت مانند سفید، کرم و بژ استفاده کنند. همچنین از سایه‌های سفید مایل به زرد هم می‌توانید به خوبی بهره بگیرید.

استفاده از سایه‌های سبز رنگ کم‌رنگ، می‌تواند توجه را به سمت نمایشگرهای احتمالی که شما در مطب خود قرار داده‌اید، بکشاند.

مبلمان نیز باید رنگ‌آمیزی مناسب خود را داشته باشند. رنگ‌آمیزی مبلمان باید به گونه‌ای باشد که تضادی چشم‌نواز بین دیوار، کف و مبل به وجود بیاید و چشم مراجعه‌کننده، خسته نشود.

با این حال به‌کارگیری رنگ‌ها، رابطه مستقیمی با نوع مطب شما دارد و شما باید رنگ مناسب مکان خود را به خوبی شناسایی کنید.

 

کف‌پوش‌ها، بخش مهمی هستند

در طراحی مطب، استفاده از کف‌پوش مناسب، بسیار مهم است؛ چه از لحاظ رنگ و چه از لحاظ جنس.

جنس این کف‌پوش‌ها باید به صورتی باشد که تحمل فشار و رفت‌ و آمد زیاد را داشته باشد و همچنین دارای اصطکاک مناسبی هم باشد که از لیز خوردن بیماران، به خصوص بیماران کم‌توان، جلوگیری شود. یکی از بهترین انتخاب‌ها برای کف‌پوش مطب‌ها، کفپوش‌های چوبی است.

 

کف‌پوش‌ها در طراحی مطب

 

کلام پایانی

با طراحی مطب و جنبه‌های مختلف آن آشنا شدیم. هر مکانی برای برخورداری از جلوه‌ای بهتر و انتقال تجربه‌ای شیرین به مراجعه‌کننده خود، باید طراحی مناسبی را داشته باشد.

مطب نیز مکان بسیار پررفت و آمد و مهمی است و توجه به چنین تفاوت‌های جزئی می‌تواند شما را نسبت به رقیبانتان، پیش بیندازد.

پس همواره به طراحی مطب‌ خود، با توجه به نوع آن دقت ویژه‌ای کنید و مکانی آرام و بی‌استرس برای بیماران فراهم کنید.

معمولا بیماران خود درگیر استرس‌های ناشی از مراجعه به مطب هستند؛ پس شما نباید بر استرس آن‌ها اضافه کنید و با ساخت محیطی مناسب، ذهن آن‌ها را آرام کنید و به روند درمان کمک کنید.

 

 

سوالات متداول

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *