داشتن نوعی طراحی مغازه مناسب و درست به جهت به حداکثر رساندن درآمد برای هر کسب و کاری مهم است. با داشتن طرحی مؤثر، مغازهداران میتوانند به طور استراتژیکی خریداران را به سمت محصولات با اولویت بالاتر هدایت کنند، فروش خود را افزایش دهند، حرکت مشتریان را مدیریت کنند، سازماندهی شده بمانند و تجربه خوبی برای مشتری ایجاد کنند.
در ادامه 6 مرحلهای را برای شما توضیح خواهیم داد که با اعمال آنها روی مغازه خود، در بیشتر شدن درآمدتان تاثیر خواهد گذاشت.
نمایی از پروژه آرایشگاه vip | استودیو معماری 4
مرحله اول: در مورد نوع پلان مغازه تصمیم بگیرید
بزرگ یا کوچک، اکثر مغازهها از یکی از شش نوع اصلی چیدمان فروشگاهی استفاده میکنند که عبارت هستند از: شبکهای، گرد، جریان آزاد، مورب، مسیر اجباری و زاویهدار. نوع چیدمانی که استفاده میکنید، به فضای شما، تجربه خریدی که میخواهید ایجاد کنید و محصولاتی که میفروشید، بستگی دارد.
به عنوان مثال فروشگاههای مواد غذایی معمولاً از طرحهای شبکهای استفاده میکنند، زیرا برای حرکت مشتریان قابل پیشبینی و کارآمد هستند. از سوی دیگر، بوتیکها معمولاً از پلانهای خلاقانهتری بهره میگیرند که به کسبوکارشان اجازه میدهد تا محصولات مختلف خود را برجستهتر سازند.
طرحی را انتخاب کنید که برای کسب و کار شما مناسب باشد و به شما کمک کند که سود خود را به حداکثر برسانید و تجربهای مثبت برای مشتری ایجاد کنید.
به یاد داشته باشید که چیدمان مغازه شما، مکان قرار دادن محصولات، مسیر حرکت مشتری و ظاهر و احساس کلی فروشگاه شما را مشخص میکند، بنابراین شایسته تفکر فراوان است. عوامل زیادی بر انتخاب پلان شما تأثیر میگذارد، از جمله اندازه مغازه شما، انواع محصولاتی که میفروشید و حتی مشتریانی که امیدوار هستید جذب کنید. حتما این عوامل را در نظر داشته باشید.
مرحله دوم: طرحی از چیدمان فروشگاه خود ایجاد کنید
هنگامی که تمام گزینههای چیدمان در اختیار خود را در نظر گرفتید، زمان آن رسیده است که گامهایی را برای مناسبسازی آن با فضای خودتان بردارید. برای شروع اجرای چیدمان فروشگاه، بهتر است ابتدا طراحی مغازه خود را روی کاغذ بیاورید.
وقتی همه چیز در جای خود قرار گرفت، این کار به شما یک دید از بالا نسبت به مغازهتان میدهد، این موضوع به شما کمک میکند که فضای مغازه را درک کنید و نوع چیدمان مناسب خود را پیدا کنید.
اگر نسخهای از نقشه مغازه خود دارید، با آن شروع کنید. اگر نه، شماتیکی را خودتان از مغازهتان ترسیم کنید. طرح شما باید از پیشخوان صندوق و میز گرفته تا قفسههای داخلی و فضای قفسه شامل همه چیز باشد. هر چیزی که به طور ثابت دائما در مغازه باشد، باید در طرح شماتیک ترسیم شود. همچنین باید مطمئن باشید که هر چیزی که ترسیم میکنید، در مقیاس درست باشد که درک دقیقی از فضایی که دارید، داشته باشید.
بعد از اینکه فروشگاه خود را طراحی کردید، میتوانید شروع به بازی با نحوه عملکرد چیدمانهای مختلف در فضا کنید. همانطور که در بالا توضیح دادیم، میتوانید یک طرح فروشگاهی تک و ساده را انتخاب کنید یا یک طرح ترکیبی را در نظر بگیرید. این تصمیم همگی به فضای شما و نحوه تناسب و عملکرد فضاهای مختلف بستگی دارد.
به عنوان مثال یک فروشگاه لوازم خانگی ممکن است قفسهبندی را به صورت شبکهای در قسمتی از ویترین فروشگاه خود قرار دهد. اما به دلیل شکل نامنظم آن، ممکن است از یک پلان آزاد یا حلقهای در قسمت دیگر استفاده کند. فضای خود را در نظر بگیرید و با پلانهای مختلف بازی کنید تا بتوانید موردی را پیدا کنید که مناسب فروشگاه شما باشد و تجربهای را که میخواهید، ایجاد کند.
مرحله سوم: مسیر حرکت و رفتار مشتری را در نظر بگیرید
یکی از مهمترین مواردی که چیدمان فروشگاه شما بر آن تأثیر میگذارد، حرکت مشتری است. طراحی مغازه شما باید با جریان طبیعی حرکت خریداران مطابقت داشته باشد که از ایجاد ناراحتی و تجربهای منفی برای مشتری جلوگیری کند. چیدمانی که با عادات خرید مشتریان شما کار میکند، به شما کمک خواهد کرد که طرحی راحت ایجاد کنید و در نتیجه فروش شما افزایش مییابد.
مسیر حرکت در طراحی مغازه در افزایش درآمد شما بسیار مهم است.
مرحله چهارم: محل صندوق را تعیین کنید
به طور کلی، جلوی سمت چپ مغازه محل مناسبی برای پیشخوان است. خریداران به طور طبیعی وقتی وارد فروشگاهی میشوند، به سمت راست حرکت میکنند، به اطراف میچرخند و سپس در سمت چپ آن را ترک میکنند.
پیشخوان صندوق در جلوی سمت چپ فروشگاه شما، آخرین مرحله از تجربه خرید را در مسیر خروج طبیعی مشتریانتان مشخص میکند. به علاوه این مکانگذاری، مردم را از خرید منحرف نکرده یا فضای اصلی نمایش محصول را اشغال نمیکند.
در طراحی مغازه، در حالی که قرارگیری محل صندوق در سمت چپ جلو برای اکثر مشاغل بهترین است، برای برخی از فروشگاهها منطقی است که آن را در پشت فروشگاه قرار دهند. این موضوع برای مغازههای بزرگتر که همزمان فروشندگان زیادی در آن مشغول به کار هستند، عالی است، زیرا فضای محصول را در جلوی فروشگاه شما آزاد میکند.
با این حال، قرار دادن صندوق در انتهای مغازه برای فروشگاههای کوچک با کارکنان محدود عملی نیست، زیرا این موقعیت میتواند جلوی فروشگاه را بدون مراقبت رها کند.
شما همچنین باید مطمئن شوید که فضای کافی برای دریافت پول نقد دارید. برای فروشگاههای کوچکتر که از چرخ دستیها استفاده نمیکنند، میتوانند از یک باجه به اندازه کافی بزرگ برای نگهداری محصولات در حین ادامه خرید مشتریان بهره بگیرند.
دستهای خالی محصولات بیشتری را جمعآوری میکنند که منجر به فروش بیشتر میشود. همچنین مطمئن شوید که پیشخوانهای صندوق به اندازهای بزرگ هستند که فرآیند تسویهحساب را به طور مؤثر انجام دهند و فضایی را برای مشتریان فراهم کنند که کیف دستی خود را کنار بگذارند.
چیدمان در طراحی مغازه روی میزان درآمد و فروش شما تاثیر مستقیم دارد.
مرحله پنجم: مکانیابی هوشمند برای محصولات امکان دیده شدن آنها را به حداکثر میرساند
وقتی طراحی مغازه به پایان رسید، زمان شروع مکانیابی برای محصولات فرا رسیده است. هنگام قرار دادن محصولات خود، این کار را به گونهای انجام دهید که تعامل مشتری را ارتقا دهد، تجربه مثبتی ایجاد کند و فروش شما را افزایش دهد.
چندین مورد وجود دارد که باید هنگام پیدا کردن مکانی مناسب برای محصولات خود در نظر بگیرید. فروشندگان برتر یا محصولات کلیدی را شناسایی کنید. باید محصولاتی را بشناسید که مورد علاقه مشتری هستند یا محصولات خاص برندتان را بشناسید که بتوانید آنها را به طور برجستهتر نشان دهید.
بخشی برای نمایش کالاهای خود مشخص کنید، مطمئن شوید که منطقه مشخصی برای فروش کالا دارید. توصیه میکنیم بخش فروش را در جهت حرکت به سمت انتهای مغازه قرار دهید و آن را نسبتاً کوچک در نظر بگیرید که مشتریان را در فضای خود جذب کنید.
فضایی برای محصولات فصلی و محدود ایجاد کنید. باید اقلام جدید، محدود یا فصلی را برجسته کنید، بنابراین مطمئن شوید که فضای خوبی برای این محصولات دارید که چشمها را به خود جلب میکند و تعامل را افزایش میدهد.
نمایی از پروژه آرایشگاه vip | استودیو معماری 4
مرحله ششم: محصولات را با وسایل مناسب بهتر به نمایش بگذارید
هنگامی که ایدهای از طراحی مغازه خود دارید، زمان آن رسیده است که وسایل و قفسههای نمایش فروشگاه خود را در نظر بگیرید.
وسایل شامل بخشهای ثابت فروشگاه شما مانند روشنایی، پیشخوان، قفسههای ثابت، قفسههای دیواری و اتاقهای رختکن میشود. همچنین وسایلی برای نمایش محصولات وجود دارند، مانند قطعاتی که محصول را نگه میدارند و میتوانند متحرک و قابل تنظیم باشند. واحدهای مدولار، میزها، دیوارهای چوبی و قفسههای لباس ایستاده از انواع آن هستند.
وقتی نوبت به تجهیز فروشگاه خود با وسایل میرسد، با سرمایهگذاری در لوازم باکیفیت شروع کنید، سپس وسایلی انعطافپذیر برای نمایش محصولات اضافه کنید و در نهایت به دنبال استندهای موقت مقرون به صرفه از تامینکنندگان محصولات خود باشید.
نحوه ارائه محصولات در طراحی مغازه کوچک روی خرید کردن مشتریان موثر خواهد بود.
سخن آخر
برنامهریزی طراحی مغازه کار کوچکی نیست، بسیاری از صاحبان مغازههای کوچک همه این کارها را خودشان با موفقیت انجام میدهند. آهسته قدم بردارید، مراحل گفته شده را دنبال کنید و به یاد داشته باشید که مشتری را در اولویت قرار دهید. با ایدههای موجود در این راهنما به زودی در مسیرچیدمانی مناسب برای مغازه خود قرار میگیرید که حرکت آسان، استقبال از مشتریان و از همه بهتر، سودآوری را به همراه دارد.