طراحی نمای ساختمان لبخند توسط BIG

درباره ما

افتخارات

پروژه ها

دانشنامه

تماس

پیشنهاد هایی برای شما

جهت مشاهده پروژه های اجرا شده، روی تصاویر کلیک کنید.

نیاز به مشاوره دارید...

زمان مورد نیاز برای مطالعه:

8 دقیقه

تاریخ انتشار:

1400-03-25

دسته بندی:

دانشنامه معماری, مسکونی

[kkstarratings]

زمان مورد نیاز مطالعه:

8 دقیقه

دسته بندی:

دانشنامه معماری, مسکونی

به این مقاله امتیاز دهید

[kkstarratings]

طراحی نمای ساختمان لبخند توسط BIG

طراحی نمای ساختمان لبخند توسط BIG

فهرست مطالب

طراحی نمای ساختمان

نمای ساختمان از بخش‌های مهم آن به شمار می‌رود. معمولاً در ساخت و ساز بناهای مختلف نه‌تنها کارفرما بر طراحی نما حساسیت خاصی دارد، بلکه این بخش برای معمار طراح نیز اهمیت زیادی دارد. طراحی خلاقانه و صحیح نما نشان‌دهنده نبوغ و تجربه معمار طراح است.

طراحی حساب‌شده نما مزایای بسیار زیادی برای ساختمان به دنبال دارد. در ادامه مقاله به‌طور مفصل به مطالبی از قبیل اهمیت طراحی نمای ساختمان، اصول مهم و قابل توجه در طراحی نما، متریال مورد استفاده در نما و هزینه طراحی نما می‌پردازیم. اگر علاقه‌مند به افزایش اطلاعات خود در این رابطه هستید، این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید.

 

طراحی نمای ساختمان لبخند توسط BIG

call2

نیاز به مشاوره دارید؟

جهت دریافت مشاوره با ما در تماس باشید…

اهمیت طراحی نمای ساختمان

نمای ساختمان از بخش‌های مهم آنبه شمار می‌رود. این بخش از چندین نظر اهمیت دارد:

  • نمای بیرونی ساختمان تأثیر بسیار زیادی بر چشم‌انداز ساختمان دارد. اولین ارتباط مخاطبان بیرون ساختمان با بنا مربوط به نمای آن می‌شود. نمای خوب در وهله اول حس خوبی در افرادی که از بیرون نظاره‌گر ساختمان هستند، ایجاد می‌کند؛
  • نمای هر ساختمان بر فضای شهری نیز تاثیرگذار است. نمای زیبای بناهای مختلف فضای شهری را زیباتر می‌کند؛
  • نمای ساختمان نقش محافظ بنا در برابر عوامل محیطی از قبیل نور آفتاب، باد و باران، گرما، سرما و یخ‌زدگی را دارد و به همین دلیل نما در طول عمر ساختمان بسیار مؤثر است؛
  • نمای ساختمان تأثیر زیادی بر قیمت آن دارد؛
  • طراحی اصولی و صحیح نما از هدر رفتن انرژی داخل ساختمان جلوگیری می‌کند.

با توجه به اهمیت طراحی نمای ساختمان مراجع قانون‌گذاری شهری قوانین دقیق و پیچیده‌ای برای طراحی آن در نظر گرفته‌اند. این قوانین ناظر بر کیفیت و ایمنی ساختمان و هماهنگی آن با منطقه محل اجرای ساختمان هستند.

 

 

برخی اصول و قواعد مهم در طراحی نمای ساختمان

برای طراحی نمای ساختمان توجه به برخی اصول و قواعد ضروریست. در ادامه این اصول بیان و بررسی می‌شوند.

 

طراحی نمای ساختمان باید متناسب با فرهنگ و بافت منطقه باشد

همان‌طور که بیان شد، زیبایی نما در زیبایی فضای عمومی منطقه موثر است. نمای ساختمانی با کارایی و ظاهر خاص باید با فرهنگ و بافت حاکم در منطقه هماهنگ باشد. طرح و متریال مورد استفاده در نما باید با ساختمان‌های موجود در همسایگی آن هماهنگی داشته باشد. معمار طراح با استفاده از خلاقیت خود و هنر معماری باید نمایی زیبا و جذاب خلق کند.

 

نورپردازی در طراحی نمای ساختمان اهمیت زیادی دارد

نورپردازی در زیبایی بنا در شب تأثیر بسیار زیادی دارد. به همین دلیل طراحی نورپردازی به‌اندازه طراحی خود نما مهم است. البته میزان نورپردازی نباید آن‌قدر زیاد باشد که نمای ساختمان را تحت پوشش قرار دهد. میزان نورپردازی باید به اندازه‌ای باشد که در نگاه اول نمای ساختمان به چشم بیاید و در وهله دوم نورپردازی آن.

 

پویایی در طراحی نما

نمای ساختمانی پویا و سیال برای بیننده جذاب‌تر است. از نظر بصری نیز این قبیل طراحی نما زیبایی و ارزش بیشتری دارد. با تغییر اندازه‌ها بازشوها، استفاده از المان‌های افقی و عمودی و میکس ابزارهای متفاوت نمایی پویا ایجاد می‌شود.

 

خوانایی در طراحی نما

سادگی و خوانایی نما در طراحی نمای ساختمان‌های چندطبقه و بلند مرتبه اهمیت دارد. در طراحی نما باید از تنوع بیش از اندازه پرهیز کرد.

کاربرد مصالح تک‌رنگ با بافت‌های مشابه در خوانایی بنا تاثیرگذار است. المان‌های برجسته افقی و عمودی نیز نمای ساختمان را از یکنواختی درمی‌آورد.

 

 

مصالح مورد استفاده در طراحی و اجرای نمای ساختمان

در اجرا و طراحی  نمای ساختمان از متریال مختلف استفاده می‌شود.

 

نمای مینرال در ساختمان

نمای مینرال در واقع نمای متشکل از سنگ‌های معدنی و مرمر است. این نوع نما علاوه بر کیفیت بالا و زیبایی، مزایای دیگری از قبیل مقرون به صرفه بودن در مقایسه با سایر مصالح و مقاومت بالا در برابر آتش‌سوزی نیز دارد. نمای مینرال با محیط زیست نیز سازگار است. با این وجود نمای مینرال در برابر رطوبت مقاوم نیست و با گذشت زمان آسیب می‌بیند.

 

نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت از نماهای بسیار شیک و مدرن محسوب می‌شود. کامپوزیت ترکیبی از دو یا چند ماده گوناگون بوده و کیفیت آن به‌مراتب بالاتر از مواد اولیه به کار رفته در ساخت آن است. از نمای کامپوزیت معمولی در نمای مجتمع‌های مسکونی، تجاری، اداری، سقف‌های کاذب، ایستگاه‌های سوخت بنزین و گاز، تابلوهای تبلیغاتی مغازه‌ها و فروشگاه‌های بزرگ استفاده می‌شود.

کامپوزیت بسیار سبک و کم‌وزن است. علاوه بر این کامپوزیت مقاومت بالایی در برابر حریق دارد و با توجه به اینکه از ترکیب چند ماده اولیه ساخته شده، تنوع رنگی آن نیز بالاست. ماندگاری و دوام بالای کامپوزیت را نیز باید به سایر مزایای آن اضافه کرد.

 

طراحی نمای ساختمان

 

طراحی نمای شیشه‌ای

نمای شیشه‌ای از نمای بیرونی ساختمان جدا می‌شود. استفاده از این نما باعث می‌شود که نور داخل فضای ساختمان تا حد زیادی تأمین شود. برخی از مزایای نمای شیشه‌ای عبارتند از:

  • این نوع نما باعث کاهش قابل توجه بار مرده ساختمان‌های مرتفع می‌شود؛
  • در نمای شیشه‌ای بخش زیادی از نور مورد نیاز فضای داخل از نور طبیعی تأمین می‌شود؛
  • سرعت اجرای نمای شیشه‌ای مناسب است؛
  • با وجود استفاده از این نوع نما، منظره بیرون ساختمان کاملاً قابل مشاهده است؛

 

نمای آجری

آجرهای مورد استفاده در نما باید قابلیت انتقال حرارتی پایین داشته باشند و از انتقال انرژی داخل ساختمان به بیرون جلوگیری کنند. انواع آجر مورد استفاده در طراحی نمای ساختمان:

  • آجر فشاری؛
  • آخر سفال؛
  • آجر قزاقی؛
  • آجر قدیمی. این آجر خود دارای زیرمجموعه‌های مختلف از قبیل آجر نظامی، آجر خطایی، آجر تخت، آجر شکری، آجر لعابی، آجر نسوز، آجر سیمانی، آجر ماسه آهکی است.

مزایای استفاده از آجر در نمای ساختمانی

استفاده از آجر در نمای ساختمان مزایایی به شرح زیر دارد:

  • قابل دسترس بودن آجر؛
  • مقرون به‌صرفه بودن آجر نسبت به سایر مصالح مورد استفاده در طراحی نمای ساختمان؛
  • اجرای آسان و عدم نیاز به تجهیزات خاص برای اجرا؛
  • مقاومت بالا در برابر تابش نور خورشید و عدم تغییر رنگ؛
  • آجر در نمای ساختمانی نمادی از معماری ایرانی است؛
  • مقاومت بالا در برابر شرایط متغیر آب و هوایی و آتش‌سوزی در مقایسه با سایر مصالح.

 

 

نمای سرامیک در طراحی نمای ساختمان

استفاده از سرامیک در نمای ساختمان طرفداران زیادی دارد. سرامیک علاوه بر اینکه در برابر یخ‌زدگی و آتش سوزی مقاوم است؛ تنوع طرح و رنگ بالایی نیز دارد.

سرامیک با دو روش در نمای بیرونی ساختمان استفاده می‌شود. نصب خشک یا مهار شده و نصب با استفاده از چسب.

با توجه به اینکه سرامیک ویژگی انعکاس نور دارد، توصیه می‌شود که در مکان‌های شلوغ از سرامیک در نمای ساختمان استفاده نشود.

سرامیک‌های مورد استفاده در نمای بیرونی ساختمان باید قابلیت جذب آب بالایی داشته باشند. علاوه بر این سرامیک‌های براق و سرامیک‌های تیره رنگ برای نمای بیرونی ساختمان توصیه نمی‌شوند.

 

نمای چوبی

 

نمای چوبی در سبک‌های مدرن و کلاسیک برای طراحی نمای ساختمان استفاده می‌شود. چوب در ترکیب با شیشه و فلز، زیبایی خاصی به نما بنا می‌بخشد.

چوب ترموود از چوب‌های سبک و در عین حال مقاوم است که در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. چوب با وجود زیبایی قابل توجه، در معرض خطراتی از قبیل رطوبت، حشرات و تحریق قرار دارد. از این رو انتخاب چوب با کیفیت بسیار مهم است. چوب‌های فرآوری شده مقاومت بالایی در برابر رطوبت، آتش‌سوزی و نفوذ حشرات دارند.

 

نمای بایرامیکس

نمای بایرامیکس از انواع نماهای پوششی در ساختمان است که نقش تزئینی در نمای بیرونی ساختمان را دارد. از این نوع نما برای سطح بیرونی و داخلی طراحی نمای ساختمان استفاده می‌شود.

بایرامیکس ترکیبی متشکل از دانه‌های گرانیتی، رزین‌های طبیعی و مصنوعی و مرمر سرامیزه است. در ترکیب بایرامیکس افزودنی‌های متعدد نیز وجود دارد. وجود این قبیل افزودنی‌ها در ترکیب باعث تنوع رنگی بایرامیکس شده است. بایرامیکس به‌دلیل ترکیبات متنوع شامل انواع و طرح‌های مختلف می‌شود. برخی از انواع آن به شرح زیر است:

  • بایرامیکس مینرال؛
  • بایرامیکس سری سرامیزه؛
  • بایرامیکس مینرال سری میکرو؛
  • بایرامیکس مینرال سری سافتا؛
  • بایرامیکس گلد مینرال.

هر کدام از این انواع بایرامیکس ویژگی‌ها و عملکرد متفاوتی دارند.

 

طراحی نمای ساختمان

نمای رومی با استفاده از سنگ‌های مختلف

در طراحی نمای ساختمان رومی از سنگ‌های طبیعی و سیمان سفید استفاده می‌شود. نمای رومی طرح و مدل‌های متنوعی دارد. طرح کلاسیک این نما از زیبایی و جلوه خاصی برخوردار است.

تراورتن، گرانیت و مرمر از شاخص‌ترین سنگ‌های مورد استفاده در طراحی این نوع نما هستند. تراورتن از جمله سنگ‌های گران‌قیمت است که نمایی شیک و مجلل به ساختمان می‌دهد. به‌دلیل قیمت بالای این سنگ، معماران ساختمانی امروزه از سیمان سفید به‌عنوان جایگزین تراورتن استفاده می‌کنند. استفاده از سیمان در مقایسه با سایر مصالح مقرون به‌صرفه‌تر است.

استفاده از المان‌هایی از قبیل مجسمه، کتیبه، ستون‌های عریض و بزرگ، پاستون‌، قرنیز، هلال‌ها و قاب پنجره از شاخصه‌های این سبک در نمای ساختمان است.

 

نماهای ترکیبی

 

گاهی بر اساس نظر طراح و سلیقه کارفرما ممکن است، در طراحی نمای ساختمان از نمای ترکیبی استفاده شود. در نماهای ترکیبی دو یا چند متریال مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از دو یا چند متریال در طراحی نمای ساختمان باعث جلوه بیشتر آن می‌شود.

به‌کارگیری از نمای ترکیبی در ساختمان سبب شده که نمای ساختمان بسیار زیبا و همچنین خاص‌تر شود و علاوه بر این موارد هزینه‌ای که کارفرما برای نمای ساختمان متقبل می‌شود، نیز تا حد زیادی کاهش می‌یابد. استفاده از نمای ترکیبی سبب شده که یک نمای بسیار جذاب را برای ساختمان ایجاد شود. این سبک از نما
علاقه‌مندان خود را نیز دارد. برخی از انواع نماهای ترکیبی عبارتند از:

  • نمای ترکیبی از کامپوزیت و سنگ؛
  • نمای ترکیبی از آجر و سنگ؛
  • نمای ترکیبی از چوب و سنگ؛
  • نمای ترکیبی از چوب و کامپوزیت؛
  • نمای ترکیبی از کامپوزیت و GFRC. این نما از به‌روزترین نماها در طراحی نمای ساختمان است.

 

 

نمای نانو

نمای نانو نوعی نمای نامرئی برای حفاظت از سطوح مختلف است. طراحی نمای نانو باعث می‌شود که ساختمان در برابر آسیب‌هایی از قبیل رطوبت مقاوم مانده و طول عمر آن افزایش پیدا کند.

 

طراحی نمای ساختمان

 

هزینه در طراحی نمای ساختمان

هزینه طراحی نمای ساختمان به عوامل متعددی بستگی دارد. ابعاد پروژه و سبک درخواستی کارفرما برای طراحی از جمله عوامل مهم موثر در هزینه طراحی نما در ساختمان هستند.

 

 

در انتها….

طراحی نمای ساختمان از بخش‌های مهم در طراحی و اجرای نمای ساختمان است. نمای ساختمان باید علاوه بر زیبایی و جذابیت با بافت و فرهنگ منطقه و ساختمان‌های مجاور هماهنگی داشته باشد. توجه به نورپردازی، پویایی و خوانایی از دیگر نکات مهم طراحی نما در ساختمان‌ها هستند.

در نمای ساختمان از متریال‌های متفاوت استفاده می‌شود که هر کدام از آن‌ها مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. مینرال، سنگ‌های طبیعی، شیشه، آجر، چوب، سرامیک از مواد مورد استفاده در نمای ساختمان هستند. هر کدام از این مواد مزایای خاص خود را دارند.

 

طراحی نمای ساختمان لبخند توسط BIG

لبخند ساخته شده توسط دفتر معماری دانمارکی BIG-Bjarke Ingels Group ، ساخته شده از فولاد ضد زنگ سیاه در امتداد خیابان 126ام در شرق هارلم ، منهتن گسترش یافته است.در طراحی نمای ساختمان یک حجم T شکل با الهام از سطح ماه و تأثیرات فرهنگی ناحیه شهر ، به طور یکپارچه در ساختمان های آجری قرمز و قهوه ای اطراف قرار می گیرد. در طراحی نمای ساختمان صفحه های نمای شبیه صفحه شطرنج بهم پیوسته در شهر کلن آلمان توسط واحد نمای POHL ساخته شده است.

لبخند که در کنار پنجره هایی با ارتفاع زیاد از اتاق قرار دارد ، بازتاب نور خورشید و دامنه زندگی روزمره ساکنان آن است.شرق هارلم ، که معمولاً “ال باریو” نامیده می شود ، یک محله پر جنب و جوش با ریشه های قوی پورتوریکو است. در طراحی نمای ساختمان ، معماری لبخند نتیجه تجزیه و تحلیل جامع زندگی معاصر این منطقه است ، که ترکیبی از مشخصات شهری با عزت فرهنگی و طراحی مدرن لبخند کاملاً در فضای خیابان اطراف آن تودرتو می شود. با نمای “خیابان اصلی” ، ساختمان دقیقاً در قلب منطقه شلوغ واقع شده است. رو به جنوب ، مجتمع مسکونی بالاتر از ساختمانهای موجود در خیابان 125 قرار دارد. در امتداد خیابان 126ام طراحی نمای ساختمان به آرامی به سمت داخل منحنی می شود – با حسی زیبا از انحراف از حاشیه سخت خطی جاده – از بالای سر مانند لبخندی ظاهر می شود. برنامه های توسعه مجاز از سال 1916 نمای مطبق را برای طراحی ساختمان های بلند مرتبه مشخص می کند تا خیابان ها بتوانند به باد و نور مستقیم خورشید دسترسی بیشتری داشته باشند. با توجه به جلو خمیده ، BIG در طراحی نمای ساختمان را مطابق با این معیارهای خاص طراحی کرده است.

 

طراحی نمای ساختمان لبخند

طراحی نمای ساختمان

 

Bjarke Ingels ، بنیانگذار و مدیر خلاق ، گروه BIG-Bjarke Ingels اظهار داشت: ” در طراحی نمای ساختمان لبخند، ساختمان به آرامی بین دو ساختمان همسایه قرار می گیرد و به سمت داخل متمایل می شود تا نور خورشید و هوا به خیابان برسد ، بنابراین نیازهای قدیمی قرن را برآورده می کند. به روشی جدید مانند یک همسایه خوب ، در محله موجود قرار می گیرد و از انرژی جامعه تغذیه می کند تا جرقه های جدیدی به شرق هارلم اضافه کند. ”
در طراحی نمای ساختمان صفحات نمای شبیه تخته شطرنج که از فولاد ضد زنگ ۲.۵ میلی متر ساخته شده اند ، در کنار پنجره ای به ارتفاع اتاق قرار دارند ، که نور طبیعی و احساس وسعت در محل های داخلی را تضمین می کند. در اندازه های مختلف فردی از ۱۷۵۰ ۴ ۴۰۰۰ تا حداکثر ۱۷۵۰ ۵ ۵،۵۰۰ ، هر صفحه پانل ورق فلز موقعیت ثابت خود را در شکل نمای منحنی دارد. با رنگ آمیزی تیره ، ساختمان به راحتی در آجرهای سیاه و قرمز احاطه شده است. پنجره های زاویه دار نیز منعکس کننده اشکال معماری مشخصه محله به طور کلی است.

 

 

در طراحی نمای ساختمان ، BIG از بافت سطح ماه الهام گرفته است: الگویی نامنظم از سایه های ظریف سیاه و سفید با عمق کافی به منظور انعکاس نور خورشید. برای این نیازهای پیچیده ، BIG با متخصص آلمانی ساخت فلز POHL همکاری کرد. بیش از 700 پانل فولاد ضد زنگ با ابعاد مختلف در محل کلن تولید و تصفیه شده است. سطوح شبه قمری با استفاده از ترکیبی از پردازش مکانیکی و شیمیایی ایجاد شده است ، جایی که هر صفحه پانل ورق فلز توسط POHL عکس گرفته شده و برای تأیید به BIG ارسال شده است. نتیجه یک سطح با دوام و هارمونیک است که تأثیر عمیقی را تحریک می کند.

 

 

ال باریو یکی از نقاط داغ رستوران های آمریکای لاتین و کارائیب است و به دلیل فضای پر جنب و جوش در خیابان ها بسیار شناخته شده است. هنر خیابانی رنگارنگ داستان هایی درباره شخصیت های تاریخی را روایت می کند و پیام های سیاسی تأثیرگذاری را به همراه دارد. BIG رنگهای روشن و همچنین نقاشی های الهام گرفته از فرهنگ منطقه را ادغام می کند ، بنابراین تعادل مشخصی بین بتن هوشیارتر و عناصر فولاد ضد زنگ سیاه در طراحی نمای ساختمان برقرار می کند. در قسمت ورودی ، کاشی های رنگارنگ استخوان ماهی از پشت پیشخوان پذیرایی و پشت جعبه های نامه عبور می کنند ، در حالی که ساکنان راهی آسانسورهای سیاه و فولاد ضد زنگ می شوند. قرار است یک سوم از 223 واحد آپارتمانی به عنوان مسکن اجتماعی در دسترس قرار گیرد ، در حالی که واحدهای باقی مانده قرار است با قیمت های بازار فروخته و اجاره شوند. در فوریه سال 2021 ، اولین ساکنان محل سکونت خود را آغاز کردند.

 

 

Kai-Uwe Bergmann ، شریک او می گوید: “تیم همکاری و تولیدکنندگان ما در هر مرحله از راه نزدیک با ما همکاری کرده اند تا به چشم اندازی که با هم آرزو کرده ایم و اطمینان حاصل شود که لبخند کمک قابل توجهی در این محله تاریخی هارلم می کند ،” شارژ ، گروه BIG-Bjarke Ingels. ” در طراحی نمای ساختمان لبخند از آجر سیاه و قرمز ساختمانهای موجود در همسایگی الهام می گیرد. پانل های استیل ضد زنگ دست ساز آن در آلمان ساخته شده و با ترکیبی از تیمارهای مکانیکی ، شیمیایی و الکتروشیمیایی تولید شده است که بدون هیچ لاکی ، یک سطح طبیعی را منعکس کننده آسمان و نور را با کمی تفاوت در هر صفحه ایجاد می کند ، در نتیجه سایه های مختلف سیاه و سفید ایجاد می شود ”
فضای داخلی آپارتمان های واقع در ضلع شمالی ساختمان به سبک صنعتی با بتن نمایان طراحی شده است. در طراحی نمای ساختمان در جنوب ، تیرهای استیل ایتالیایی و کابینت های آشپزخانه در معرض طراحی کمینه هستند. لبخند امکانات جامعی را به ساکنان خود ارائه می دهد – علاوه بر یک مرکز تناسب اندام ، این ساختمان یک منطقه آبگرم ، فضاهای مشترک و یک تراس بام جذاب را فراهم می کند. مناظر منظره پانوراما از رودخانه هارلم و منهتن زمینه ای ایده آل برای فعالیت هایی مانند باربیکیو ، سینمای فضای باز و استراحت در کنار استخر شنا است.

call2

نیاز به مشاوره دارید؟

جهت دریافت مشاوره با ما در تماس باشید…

 

 

منبع :

آرک دیلی | طراحی نمای ساختمان لبخند توسط BIG

 

ترجمه و گردآوری :

استودیو معماری شماره چهار

سوالات متداول

مقالات مرتبط

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *