طراحی هتل به زیباترین شکل ممکن

درباره ما

افتخارات

پروژه ها

دانشنامه

تماس

پیشنهاد هایی برای شما

جهت مشاهده پروژه های اجرا شده، روی تصاویر کلیک کنید.

نیاز به مشاوره دارید...

زمان مورد نیاز برای مطالعه:

8 دقیقه

تاریخ انتشار:

1400-10-09

دسته بندی:

تجاری, دانشنامه معماری

[kkstarratings]

زمان مورد نیاز مطالعه:

8 دقیقه

دسته بندی:

تجاری, دانشنامه معماری

به این مقاله امتیاز دهید

[kkstarratings]

طراحی هتل به زیباترین شکل ممکن

برای اجرای بهترین طراحی هتل به چه نکاتی باید توجه کرد؟

فهرست مطالب

هر کسی که برای اولین بار داخل هتل قدم می‌گذارد باید تجربه خوبی در آن‌جا کسب کند، به همین دلیل طراحی هتل اهمیت دارد. طراحی داخلی هتل نشان‌دهنده موارد بسیاری است؛ از جمله مشتریان مورد نظر هتل، امکانات، خدمات و غیره.

بسیاری از افراد با شنیدن نام هتل به یاد مبلمان، وسایل شیک و روتختی‌های اتوکشیده و مرتب می‌افتند، اما طراحی داخلی هتل در این موارد خلاصه نمی‌شود. در این مقاله همه اصول مهم در طراحی هتل‌ها را شرح می‌دهیم و به شما می‌گوییم که چطور تغییرات جزئی تفاوت‌های کلی ایجاد خواهند کرد.

 

برای اجرای بهترین طراحی هتل به چه نکاتی باید توجه کرد؟

call2

نیاز به مشاوره دارید؟

جهت دریافت مشاوره با ما در تماس باشید…

چرا طراحی هتل اهمیت دارد؟

رقابت سنگینی در صنعت هتلداری و طراحی هتل وجود دارد. هتل‌ها در تلاش هستند بهترین امکانات را برای مشتریان خود فراهم کرده و تجربه خاطره‌انگیزی را در ذهن آن‌ها ثبت کنند.

 

شاید مشتری‌ها متوجه نشوند، ولی صاحبان هتل‌ها برای ساخت هتل مکان‌هایی را انتخاب می‌کنند که با معیارهای زیباشناختی، خواسته‌ها و منظره‌ای که در ذهن دارند، مطابقت داشته باشد. آن‌ها با طراحی داخلی و خارجی هتل مسائل بسیاری را عنوان می‌کنند. بهترین هتل‌ها باید:

  • مشتریان مورد نظر شما را مورد هدف قرار دهد؛
  • باعث شود ویژگی‌ها و امکانات هتل بیشتر به چشم آیند؛
  • بین شما و سایر رقیبان وجه تمایز ایجاد کند؛
  • افراد را ترغیب به رزرو برای برگزاری جشن‌ها و رویدادهای دیگر کند؛
  • در منطقه خود شناخته شده باشد؛
  • نماینده خوبی برای برند شما باشد.

با در نظر گرفتن همه این موارد هنگام طراحی هتل، مطمئن باشید به یکی از برندهای برتر در زمینه هتلداری تبدیل خواهید شد.

 

اصول اولیه طراحی هتل‌ها

طراحی هر فضایی مستلزم رعایت کردن اصول و قوانین خاصی است، طراحی هتل نیز از این قاعده مستثنی نیست. با در نظر گرفتن این اصول موفقیت شما تضمین می‌شود.

 

مشتریان خود را بشناسید

موفق‌ترین هتل‌ها همیشه گروه خاصی از مشتریان را مورد هدف قرار می‌دهند. آن‌ها هیچ‌گاه سعی نمی‌کنند همه افراد را تحت تاثیر قرار دهند. در عوض مشتریان مورد نظر خود را از بقیه گروه‌ها جدا می‌کنند و هتل خود را بر اساس ویژگی‌های شخصیتی آن‌ها طراحی می‌کنند.

 

 

بهتر است ابتدا منابع خود را بشناسید؛ سپس با توجه به منابع موجود، ایده‌های خود و مشتریان مورد نظرتان طراحی فضای هتل را شروع کنید. برای این کار از خود بپرسید مخاطب من چه افرادی هستند؟ آن‌ها از اقامت در این هتل چه انتظاری دارند؟ من چگونه می‌توانم انتظارات و خواسته‌های آنها را برآورده کنم؟

هنگام تصمیم‌گیری درباره طراحی همه قسمت‌های هتل، از انتخاب سبک و اصول زیبایی‌شناسی گرفته تا وسایل، مبلمان، آثار تزئینی، تجهیزات و غیره باید تمرکز خود را روی راحتی و لذت مخاطبان بگذارید.

 

در طراحی داخلی از روانشناسی رنگ‌ها کمک بگیرید

روانشناسی رنگ‌ها نقش مهمی در انتخاب رنگ‌های مناسب برای طراحی کردن هتل دارد. هر رنگ یا بهتر است بگوییم هر گروهی از رنگ‌ها ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند و در ذهن مخاطب تاثیر متفاوتی می‌گذارند. برای مثال رنگ‌های سبز و آبی به بیننده احساس آرامش می‌دهند؛ بنابراین برای اتاق خواب، سرویس بهداشتی و حمام مناسب هستند.

رنگ زرد (به‌اندازه متعادل)، افراد را تشویق به گفتگو می‌کند؛ به این ترتیب این رنگ برای محیط‌های کاری و تعاملی مناسب است. رنگ بنفش رنگ بسیار دلربایی است و حس تجمل و لاکچری بودن را تداعی می‌کند. به کار بردن رنگ بنفش در کنار رنگ‌های طوسی یا نقره‌ای ترکیب بسیار زیبایی را به وجود می‌آورد.

یکی دیگر از موضوعات مهم در روانشناسی رنگ‌ها، سایه‌های مختلف و میزان اشباع رنگ است. به‌عنوان یک قاعده کلی، رنگ‌های روشن باعث می‌شوند فضا بزرگ‌تر و روشن‌تر به نظر برسد. برعکس رنگ‌های تیره فضا را اغواکننده و عمیق جلوه می‌دهند و حس صمیمیت را در مخاطب به وجود می‌آورند.

برای مثال در فضایی مثل لابی که نقش ورودی هتل را دارد، بهتر است از رنگ‌های روشن کرم و طلایی استفاده شود. از طرف دیگر فضایی مانند کافی شاپ هتل باید جو راحتی داشته باشد؛ بنابراین رنگ‌های تیره گزینه مناسب‌تری هستند.

 

فرم و کاربرد را با هم تلفیق کنید

زیباترین هتل‌ها هیچ وقت کاربرد را فدای فرم نمی‌کنند. در طراحی هتل، فرم و کاربرد باید مکمل یکدیگر باشند و هر یک در جای مناسب خود به کار روند. کاربردی بودن وسایل هتل، در تجربه مشتری تاثیر مثبتی دارد.

 

فرم و کاربرد در طراحی هتل مکمل یکدیگر هستند.

 

برای اینکه مهمان‌ها دچار سردرگمی نشوند باید کاربرد هر قسمت از هتل، مخصوصاً در اتاق‌ها، مشخص باشد. کلیدها، دستگیره‌ها، ریموت‌ها، شیرآلات، امکانات دیجیتال و غیره باید به‌گونه‌ای باشند که هر کس در اولین تجربه استفاده از آن‌ها متوجه کاربردشان شود.

در صورتی که کاربرد دستگاهی پیچیده بود، باید توضیحات لازم به مشتری داده شود. شاید به نظر آید استفاده از لوازم و امکانات هتل‌ها بسیار ساده است، اما افراد تازه وارد همیشه ممکن است اشتباه کنند.

علاوه بر برقراری تعادل بین فرم و کاربرد در اتاق‌ها، باید در فضاهای عمومی هتل نیز این تعادل دیده شود. برای این کار به نکات زیر توجه کنید:

  • محل نشستن مشتریان باید به‌اندازه کافی راحت و همچنین نورپردازی مناسبی داشته باشد؛
  • لابی محل اصلی رفت و آمد است؛ بنابراین فضای آن را کاملاً باز نگه دارید که افراد برای عبور و جابه‌جایی وسایل دچار مشکل نشوند؛
  • در قسمت‌های پررفت و آمد هتل از کفپوش‌های بادوام و محکم استفاده کنید؛
  • برای دسترسی راحت مشتری‌ها، برای هر قسمت تابلو اسم نصب کنید؛
  • با انتخاب‌های مناسب کاربری هر فضا را برای مشتری مشخص کنید؛
  • در فضاهای چندکاره از ترکیب چند رنگ استفاده کنید که چندلایه بودن آن بخش را به خوبی نشان دهد.

 

از موقعیت جغرافیایی هتل الهام بگیرید

فرقی ندارد مشتریان شما به دلایل کاری یا تفریحی هتل شما را انتخاب کرده‌اند، موضوع مهم این است که در طراحی هتل از محیط اطراف آن هم الهام بگیرید. هتل باید با فضای اطراف خود هماهنگی و انسجام داشته باشد؛ در این صورت حس خوبی را به مخاطب منتقل می‌کند.

در هر قسمتی از هتل می‌توان ویژگی‌های منحصربه‌فرد اطراف آن را تداعی کرد از جمله عناصر معماری، مصالح ساختمانی، رنگ‌آمیزی، سبک طراحی یا حتی وسایل تزئینی.

 

در طراحی اتاق‌ها، آینده‌نگر باشید

طراحی داخلی هتل بسیار هزینه‌بر است؛ هتلداران تا مدت‌ها نمی‌توانند اتاق‌ها و فضاهای دیگر هتل را بازسازی کنند. با این حساب بهتر است هنگام طراحی هتل از وسایل و متریالی استفاده کنید که علاوه بر داشتن ماندگاری بالا، از مد نیز نیفتند.

 

در طراحی اتاق‌های هتل باید اصل سادگی را رعایت کرد

 

برای دستیابی به این هدف باید اصل سادگی را در طراحی قسمت‌های اصلی هتل رعایت کنید. بخش‌های اصلی اتاق‌های هتل شامل تخت‌خواب‌ها، دیوارها، کف، مبلمان، شیرآلات و فضای سرویس بهداشتی و حمام می‌شود.

برای اینکه به‌روز باشید، از تجهیزات کوچک، وسایل قابل جابه‌جایی و لوازم تزئینی جذاب استفاده کنید، با این کار به اتاق روح و شخصیت می‌بخشید. به این ترتیب با عوض شدن معیارهای مد، لازم نیست به طراحی کلی اتاق دست بزنید، فقط باید در جزئیات تغییر ایجاد کنید.

 

از کارهای هنری استفاده کنید

هر شهری دارای آثار هنر مخصوص به خود است. هتل‌ها با حفظ پیوستگی خود با محیط اطرافشان می‌توانند موفقیت بیشتری کسب کنند. سعی کنید در قسمت های مختلف هتل از آثار هنری آن شهر استفاده کنید. هدف این کار، آشنایی مشتریان با فرهنگ بومی آن منطقه، پیوند با هنرمندان محلی و در نهایت طراحی خاص هتل است.

 

استفاده از آثار هنری در بسیاری از بخش‌های هتل مانند لابی، فضای غذاخوری، اتاق ها، راهروها و غیره ممکن است. حتی اگر ترجیح می‌دهید که هر چند وقت یک بار تنوعی در این کارهای هنری ایجاد کنید، برخی از آن‌ها را برای فروش به مشتریان بگذارید و پس از فروش، جای آن را با اثری جدید پر کنید.

 

طراحی داخلی را با محیط بیرونی هتل درآمیزید

طراحی هتل‌های امروزی روزبه‌روز بیشتر با عناصر طبیعی بیرون از هتل ترکیب می شوند. در حقیقیت فضای داخلی و فضای خارجی هتل باید مکمل هم باشند.

روش‌های بسیاری برای برقراری ترکیب‌بندی مناسب بین طراحی هتل و فضای خارج از آن وجود دارد. برای مثال استفاده از پنجره‌ها و درهای بزرگ، لابی‌های روباز، جزئیات معماری برگرفته از مناظر شهر، عناصر طبیعی (مانند گل و گیاه) که تکه‌ای از طبیعت را مهمان هتل کنند و غیره.

 

به روشنایی و نورپردازی توجه کنید

معمولاً آن‌طور که باید به تاثیر نورپردازی در طراحی هتل توجه نمی‌شود. بهتر است بدانید روشنایی و نورپردازی یکی از مهم‌ترین عناصر طراحی است که علاوه بر کاربرد، جنبه زیبایی نیز دارد. روشنایی مناسب نه تنها روی نظر مشتریان درباره هتل تاثیرگذار است، بلکه کار کارکنان هتل را نیز راحت‌تر می‌کند.

نورپردازی درست باعث می‌شود مشتریان احساس آرامش و خستگی‌ناپذیری کنند. برعکس، نورپردازی نامناسب باعث می‌شود مهمانان بدون اینکه دلیلش را بدانند، دچار احساس خستگی شوند.

نور و روشنایی درست مانند روانشناسی رنگ ها در ذهن مخاطب تاثیرگذار است؛ بنابراین در طراحی داخلی هتل نقش مهمی دارد.

 

call2

نیاز به مشاوره دارید؟

جهت دریافت مشاوره با ما در تماس باشید…

فضاسازی بهینه را فراموش نکنید

برای طراحی بخش‌های اصلی هتل مانند اتاق‌ها، لابی، رستوران و غیره استانداردها و اصول خاصی وجود دارد. طبق این استانداردها می‌توان فضاسازی مناسبی در هتل ایجاد کرد، اما قسمت‌های دیگری نیز در هتل وجود دارند که کمتر کسی در طراحی به آن‌ها توجه می‌کند.

به چنین فضاهایی، فضاهای انتقالی می‌گویند؛ زیرا اغلب دو فضای اصلی را به هم ربط می‌دهند و برای رفت و آمد از آن‌ها استفاده می شود. فضاهای انتقالی شامل راهروها، پاگردها، فضای جلوی آسانسور و غیره می‌شوند. طراحی این فضاها باید با سایر قسمت‌های هتل انسجام و هماهنگی داشته باشد؛ به طوری که مهمان‌ها را برای ورود به فضای بعدی آماده کنند.

یکی از موارد مهمی که در طراحی فضاهای انتقالی باید در نظر گرفته شود، تابلوهای راهنما است. ممکن است مهمان‌ها در چنین فضاهایی احساس سردرگمی کنند و به مکان مورد نطر خود نرسند؛ قرار دادن تابلوی راهنما در نزدیکی آسانسورها، پارکینگ، سرویس‌های بهداشتی عمومی و راهروها این مشکل را حل خواهد کرد.

علاوه بر تابلوهای راهنما، نورپردازی مناسب نیز به هدایت مهمانان در راستای مسیر درست کمک خواهد کرد. برای راهنمایی افراد به سمت رستوران، استخر و غیره از وسایل روشنایی مناسب استفاده کنید.

 

از افراد متخصص کمک بگیرید

طراحی هتل کاری نیست که از عهده هر فردی برآید؛ بنابراین بهتر است این کار را به عهده فردی متخصص بگذارید. طراحی داخلی و خارجی هتل تاثیر بسیار زیادی در جلب نظر مشتریان و افزایش درآمد هتل دارد؛ پس باید حتماً به درستی انجام شود.

برای انتخاب طراح خبره توجه داشته باشید که فرد مورد نظرتان حتماً در زمینه طراحی هتل تجربه داشته، با منطقه آشنایی داشته باشد و درباره برند شما بداند. به محض اینکه فرد یا شرکت طراحی مورد نظر خود را پیدا کردید، ایده‌های خود را با او یا آن‌ها در میان بگذارید و با همکاری یکدیگر زیباترین و کاربردی‌ترین هتل منطقه را طراحی کنید.

 

عناصر تاثیرگذار در طراحی هتل

برای اینکه طراحی داخلی هتل تاثیرگذار باشد، لازم است به عناصر مهمی که نقش چشمگیری در هتل دارند توجه کنید و هر یک را به بهترین شکل ممکن به کار ببرید. ۷ موردی که در ادامه معرفی می‌کنیم شناخته ‌شده‌ترین عناصر در طراحی داخلی هتل هستند.

  • رنگ: همان‌طور که در بالا گفتیم، رنگ‌ها نقش موثری در احساس و تجربه مشتری نسبت به اقامت در هتل دارند.

 

 

  • فضا: در طراحی هتل منظور از فضا ابعاد کلی بنا و همچنین ایجاد تعادل بین فضاهای مثبت (پر) و فضاهای منفی (خالی) است.
  • بافت: وجود بافت به فضا عمق می بخشد و اگر از این عنصر به درستی استفاده شود، فضا را از این رو به آن رومی کند. بافت در همه جا وجود دارد، از پرده‌ها و دیوارها گرفته تا مبلمان و کوسن‌ها.
  • طرح: درست مانند بافت، طرح‌های هماهنگ با فضا نیز این قابلیت را دارند که جو فضا را تغییر دهند.
  • خطوط: وجود خط در طراحی به بیننده نشان می دهد کجا را نگاه کند و به عنوان عنصری راهنما کاربرد دارد. خط‌ها شامل خطوط افقی،عمودی و منحنی می‌شوند. عنصر خط در هر جایی قابل مشاهده است از جمله میزها، صندلی‌ها، پنجره‌ها و نرده‌ها.
  • نور: انواع مختلفی از نور وجود دارد که عبارتند از نور طبیعی و نور مصنوعی. نور نیز مانند رنگ حس و حال فضا را عوض می کند و برای مهمانان تداعی‌کننده حس روز و شب است.
  • فرم: رایج‌ترین عنصر در طراحی داخلی فرم محسوب می‌شود. به شکل کلی فضا و وسایل درون آن فرم می‌گویند.

 

کلام آخر

طراحی هتل نقش به‌سزایی در آینده این کسب و کار دارد. با اجرای بهترین طراحی فرصت‌های بیشتری برای جلب مشتری به دست می‌آورید و تجربه به یادماندنی برای او ایجاد می کنید؛ پس با کمک متخصصان مربوطه بهترین هتل را طراحی کنید.

سوالات متداول

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *