درباره ما

افتخارات

پروژه ها

دانشنامه

تماس

لاکارا

معماری

معرفی پروژه

موقعیت: شهرک غرب، تهران، ایران

کاربری: خدماتی، تجاری

دفتر معماری: استودیو معماری شماره چهار

معماران: محمد یوسف صالحی، محمد صادق افشار طاهری

تیم طراحی: ارشیا طهماسبی، گلسا زرنگی

عکاس: پیمان امیرغیاثوند

کارفرما: جناب آقای شجاعی

تاریخ طراحی: زمستان 1402

مساحت زمین: 128 مترمربع

تاریخ اجرا: زمستان 1402 و بهار 1403

لاکارا

ایجاد یک رستوران با حال و هوای آسیایی در یک فضای مدرن چالش‌های منحصر به فردی را به همراه دارد، به خصوص هنگامی که با فضای محدودی روبرو هستیم. رستوران لاکارا که در‌خیابان سپهر سعادت آباد در یک مرکز تجاری تهران واقع شده است، نمونه‌ای موفق از ترکیب این عناصر است. با طراحی که زیبایی‌شناسی آسیایی را در یک محیط معاصر تلفیق می‌کند، لاکارا تجربه‌ای دلپذیر و آرامش‌بخش را در فضای محدود خود ارائه می‌دهد.

فلسفه طراحی لاکارا بر اساس گرفتن جوهره معماری آسیایی است که اغلب بر سادگی، هماهنگی و استفاده از مواد طبیعی همچون چوب تاکید دارد. این فلسفه در انتخاب مواد داخلی رستوران منعکس شده است. دیوارها با میکروسمنت پوشیده شده‌اند که پس‌زمینه‌ای صاف و مدرن ایجاد می‌کنند که زیبایی کلی فضا را افزایش می‌دهد. سقف دارای عناصر چوبی و نخی است که گرما و بافتی به محیط می‌افزاید و در عین حال گوشه ای از فرهنگ آسیایی با طراحی منحصر به فرد روشنایی ها منعکس می‎شود. این عنصر هم در فرم و هم در استفاده از هنر نجاری چوب و پارچه ی لنین شفاف این هدف را محقق می‎کند. در حال اشیاء چوبی در سراسر رستوران به طراحی هماهنگ الهام گرفته از آسیا کمک می‌کنند.

طرح‌بندی لاکارا با دقت برای بهینه‌سازی کارایی و راحتی در فضای محدود برنامه‌ریزی شده است. طبقه همکف دارای یک چیدمان باز است که برای تشویق به تعامل و حس اجتماعی بین مشتریان طراحی شده است. این چیدمان نه تنها استفاده از فضا را بهینه می‌کند، بلکه فضایی پویا و پر جنب و جوش ایجاد می‌کند. نیم طبقه اول، در مقابل، محل انبار رستوران است.

یکی از چالش‌های اصلی در طراحی لاکارا ایجاد حس فضا در یک منطقه محدود بود. استفاده از پنجره‌های بزرگ از سمت دسترسی سواره و نورپردازی استراتژیک نقش مهمی در دستیابی به این هدف ایفا می‌کنند. پنجره‌ها اجازه می‌دهند نور طبیعی به داخل فضا سیلاب کند و فضا را بزرگ‌تر و بازتر نشان دهد.

همچنین ادغام عناصر طراحی آسیایی در یک محیط رستوران مدرن نیازمند بررسی دقیق و خلاقیت بود. نتیجه فضایی است که نه تنها نیازهای عملکردی یک رستوران پر جنب و جوش را برآورده می‌کند بلکه محیطی زیباشناختی و لذت‌بخش فراهم می‌آورد که مشتریان را به دنیای دیگری منتقل می‌کند. استفاده از مواد طبیعی همراه با تکنیک‌های طراحی مدرن تعادلی هماهنگ ایجاد می‌کند که هم معاصر و هم بی‌زمان است.

این رستوران زیبایی‌شناسی آسیایی را با اصول طراحی مدرن ادغام می‌کند و نتیجه آن فضایی پرجنب و جوش و پویا است. علیرغم چالش‌های ناشی از فضای محدود، طراحی لاکارا حداکثر پتانسیل فضا را به ارمغان می‌آورد و تجربه غذاخوری منحصربه‌فرد و به یاد ماندنی ارائه می‌دهد. این رستوران نه تنها چشم‌انداز اولیه مشتری را محقق می‌کند بلکه به عنوان یک افزوده قابل توجه به مرکز خرید قرار دارد و تجربه غذایی استثنایی را برای همه بازدیدکنندگان تضمین می‌کند.