درباره ما

افتخارات

پروژه ها

دانشنامه

تماس

کافه و رستوران لاواجاوا

معماری

معرفی پروژه

موقعیت: کوی نصر(گیشا)، تهران، ایران

کاربری: خدماتی،تجاری

دفتر معماری: استودیو معماری شماره چهار

معماران: محمد یوسف صالحی، محمد صادق افشار طاهری

تیم طراحی: گلسا زرنگی، ارشیا طهماسبی 

گرافیک: بهاره مقدسی

عکاس: پیمان امیرغیاثوند

سازه: ایمان حضرتی

کارفرما: جناب آقای خسروی

تاریخ طراحی: تابستان 1402

مساحت زمین: 230 مترمربع

تاریخ اجرا: زمستان 1402 

پلان ها و مدارک پروژه

لاواجا

کافه و رستوران لاواجاوا که در مرکز خرید پر رفت و آمد نصر در محله ی گیشا وقع شده است، ترکیبی هماهنگ از زیبایی شناسی سبک بوهمین و روندهای روز دنیا را ارائه می‎دهد. در این سبک با ترکیب متنوعی از الگوها و بافت‎ها فضاهایی آزادانه و دعوت کننده ایجاد می‎شود که اغلب عناصر طبیعی و قدیمی در این فضاها بکار می‎رود. طراحی داخلی لاواجاوا با استفاده از مواد و مصالح شاده، از جمله دیوارهای پوشیده از سیمان و گچ، سقف آراسته به نی خشک و طناب کنفی، و عناصر چوبی به دقت استفاده شده که به کیفیت فضا در سراسر مکان کمک می‎کند.
طرح بندی کافه و رستوران لاواجاوا به گونه‎ای طراحی شده است که حداکثر کارایی و راحتی مشتریان را فراهم کند. طبقه‎ی همکف به عنوان ورودی این رستوران طراحی شده و از سالن اصلی در طبقه ی بالاتر جدا است. سالن اصلی با فضاهایی از جمله کانتر بار کافه، آشپزخانه و فضاهای نشستن متنوع و …ریزفضاهای خصوصی و اجتماعی در کنار فضای اصلی، حداکثر عملکرد را در فضای رستوران به مخاطب ارائه می‎دهد.
عناصر طراحی سبک بوهمین در این فضا چالش‎های متنوعی را در پی داشت. فضای قبلی این رستوران که با سبک نئو کلاسیک و گچ بری های رومی آماده شده بود از کیفیت سادگی معماری محروم شده بود که با پوشش سقف کاذب و رویه‎ی خاکی رنگ و بافت دار به این کیفیت توجه شد. اما مهم‎ترین آن تقسیم بندی صحیح ریزفضاهای اشاره شده بود. با توجه به تعدد استفاده از قوس‎های منحصر به فرد در معماری این سبک، از این عنصر در جداسازی فضاهای اجتماعی، میزهای دونفره و فضاهای خصوص استفاده شد. پوشش گیاهی این فضا یعنی گیاهان دسته کاکتوس‎ها نیز با رعایت اقلیم خشک این سبک انتخاب شد که در جای جای این رستوران کاربرد دارد و برای نگهداری ان از نور های مصنوعی مناسب استفاده شد،همچنین در قسمت کافی شاپ این رستوران، مرز بندی با ارائه‎ی مصالج متفاوت ایجاد شد. سقف این فضا که به صورت پارچه بافت کنف تیره معلق روی آشپزخانه‎ی کافه کار شد، از سقف های بافت دار دیگر جدا شد.
ترکیب این عوامل در کنار هم به صورتی که با هماهنگی در کنار هم تصویر واحدی را ارائه دهند محور تحولات این بازسازی بود که در ادامه با ترکیب دو فضای جدید و عناصر قدیمی در کنار هم به صورت مکمل، به غنای فضا کمک کرد.