درباره ما

افتخارات

پروژه ها

دانشنامه

تماس

دسترسی سریع پروژه

داروخانه روشا

معماری داخلی

معرفی پروژه

موقعیت: ایران، کرج، عظیمیه

کاربری: تجاری خدماتی

دفتر معماری: استودیو معماری شماره چهار

سرپرست طراحی: محمد یوسف صالحی، محمد صادق افشار طاهری، کسری شفیعی زاده

تیم طراحی: شقایق موسوی، سارا بستانچی، رعنا سیاقی، میلاد مساوات، فرشید نصر آزادانی

گرافیست: تونل گرافیک

کارفرما: دکتر وزیری، دکتر مهرآور

اجرا: مهندس اسمی خان

عکاس: پیمان امیرغیاثوند

تاریخ شروع و اتمام طراحی: بهار 1397

مساحت ساخته شده: 6۰۰متر مربع

پلان پروژه

ویدئو پروژه

قبل و بعد

مشاهده پروژه در اینستاگرام

پروژه های مشابه

داروخانه روشا

داروخانه روشا در دو طبقه، در سطح همکف یک ساختمان اداری در کرج واقع شده‌ است. طبقه همکف داروخانه شامل فضاهای عمومی، مانند فضای مادر و کودک، قفسه‌های داروهای درمانی و محصولات بهداشتی و آرایشی است و طبقه دوم فضاهای تخصصی و اداری را شامل می‌شود. در طراحی این پروژه برآن شدیم تا علاوه بر تامین نیازهای اساسی فضا و مخاطبان، ارزش‌هایی افزون برآن طراحی کنیم تا مخاطبان از حضور نه چندان طولانی خود در فضا نهایت بهره را ببرند. بدین‌ترتیب، داروخانه روشا مکانی شده است برای تعامل بیماران و دکترهای داروساز در فضایی غیررسمی و کاملا دوستانه.

ارتباط مخاطب داروخانه‌ها با فضای طراحی‌شده، اغلب ارتباطی سریع و کوتاه، بدون توجه به مسیر است که مشخصا شرایط اورژانسی بیماران چنین ارتباطی را اقتضا می‌کند. اما داروخانه روشا علاوه بر تامین این شرایط، با توجه به شفاف و مجزابودن فضاها، امکان تجربه کشف فضا و پرسه‌زنی را برای مشتریان خود فراهم می‌کند، بدین‌معنا که روشا شامل فضاهایی است که اغلب در داروخانه‌ها مشاهده نمی‌شود و جذابیت فضایی و کارکردی دارند. بدین‌ترتیب، طراحی را با اهدافی چون تامین دسترسی سریع و روشن، به عنوان ضروری‌ترین ویژگی داروخانه، تفکیک فضایی مناسب، و ایجاد فضایی گرم و مطلوب و مناسب برای پرسه‌زنی به انجام رساندیم. رنگ‌ها، فضای سبز و متریال‌هایی چون چوب طبیعی، از جمله ابزارهای ما برای تحقق این فضاها بود. همچنین طراحی فضاهای سبز متنوع و حداکثر استفاده از نور طبیعی، از اولویت‌های گروه طراحی بود که به ایجاد فضاهای سرزنده منجر شد.

یکی از ویژگی‌های متمایز طراحی این داروخانه قفسه‌های آن است، بدین‌معنا که افراد در هر زمینه‌ای اعم از دارویی، بهداشتی و آرایشی، امکان مشاهده محصولات بدون واسطه را دارند که حس آزادی و صمیمیت را به همراه دارد. علاوه‌ بر آن، مجموعه شامل بخشی مربوط به داروهای دست‌ساز است، جایی که مشتریان و بیماران شاهد و ناظر مراحل تهیه داروی خود هستند که بر جذابیت فضاها می‌افزاید.

نورپردازی بخشی از طبقه همکف که ارتفاع بلندی داشت و نیز تیرهای اکسپوز در فضا، از جمله چالش‌هایی بودند که در طراحی این پروژه با آنها روبه‌رو بودیم. به دلیل گشوده و گسترده بودن فضاها، نورپردازی همکف (در فضای با ارتفاع بلند) با نورپردازی طبقه اول (بخش اداری) تداخل پیدا می‌کرد که نهایتا نورپردازی‌ها را به ارتفاعی پایین‌تر منتقل کردیم. در طراحی تیرها نیز در عین حفظ دید بخش اداری به بخش عمومی (‌طبقه همکف)، ترکیب مناسب آنها با شیشه به یکپارچگی با فضا منجر شد.